Zis şi făcut: bunica Valentina şi cei cinci nepoţi au intrat în casă nouă

17.04.2014, 12:51

Astăzi, 17 aprilie, în preajma sfintelor sărbători de Paşti, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a înmânat cheile de la noua casă familiei Criviţchi din satul Pietrosu, raionul Făleşti. Promisiunea de a cumpăra o casă a fost făcută de liderul PLDM pe data de 27 martie, după ce locuinţa Valentinei Criviţchi fusese, din temelii, distrusă de flăcări. Bunica Valentina creşte singură cinci nepoţi de la două fiice, după ce taţii copiilor au fost ucişi în Rusia. Una dintre fiice este grav bolnavă, iar cealaltă, pentru a-şi întreţine copiii, a plecat la muncă peste hotare.

Drama acestei familii l-a impresionat pe liderul PLDM şi, în mai puţin de o lună, noua locuinţă a fost identificată, reparată şi mobilată.

„În ajun de sfintele sărbători de Paşti, sunt cu inima împăcată. Am considerat că este absolut firesc să-i ajut. Este creştineşte să avem grijă unii de alţii şi sper foarte mult că aceşti copii minunaţi, având condiţii decente de trai, vor duce o viaţă mai bună. Eu voi fi în continuare alături de această familie. Atunci, când poţi să faci un lucru bun, trebuie să îl faci”, a spus Vlad Filat.

Citeşte în întregime »

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu Traian Băsescu

15.04.2014, 17:29

VFAstăzi, 15 aprilie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut o întrevedere cu preşedintele României, Traian Băsescu. În cadrul întâlnirii, la Palatul Cotroceni din București, au fost puse în discuţie subiecte ce vizează relațiile bilaterale, rezultatele colaborării dintre Republica Moldva şi România, din ultimii ani, precum și elemente ce țin de securitatea regională. De asemenea, oficialii au discutat despre situația geopolitică din regiune, în urma evenimentelor recente din Ucraina.

Liderul PLDM, Vlad Filat a mulţumit preşedintelui României pentru suportul pe care îl acordă constant Republicii Moldova.

„Mulţumesc României pentru ajutorul oferit Republicii Moldova în urma inundațiilor din 2010, proiectelor ce vizează modernizarea sistemului educație şi energiei. În special exprim cuvinte de recunoştinţă pentru faptul că România a susţinut Moldova în procesul de integrare europeană: în rezultat, din 28 aprilie cetăţenii moldoveni vor călători liber, fără vize, în spațiul european”, a spus Vlad Filat.

Citeşte în întregime »

Dezbatere publică cu tema „Câtă libertate în plus poate aduce cetățenilor moldoveni libera circulație în Europa și ce pot face ei cu ea?”

11.04.2014, 12:38

Emisiunea “Politica”

9.04.2014, 16:20

Dreptul de a circula liber este o victorie de care trebuie să fim mândri

8.04.2014, 13:34

„Astăzi este o zi extrem de importantă, procesul de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova a fost finalizat. Din acest moment se include numărătoarea inversă, de zile, ore, secunde, până când vom face acest pas important în calea noastră spre liberate”. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă susţinut în comun cu eurodeputatul Marian-Jean Marinescu.

Citeşte în întregime »

„Moldova trebuie să fie iubită, nu trebuie să scrii pe garduri sau să te baţi cu pumnul în piept pentru aceasta…”

6.04.2014, 10:11
www.europalibera.org

VF

Fostul premier Vlad Filat trece în revistă problemele cu care se confruntă R. Moldova pe fundalul crizei ruso-ucrainene.

„Vizita ministrului de externe Natalia Gherman la Moscova a fost importantă şi necesară, fiindcă au fost discutate subiectele de pe agenda bilaterală, cu accentul pe respectarea suveranităţii şi integrităţii R. Moldova. Este extrem de necesară asigurarea securităţii statului şi continuarea parcursului nostru european”, a declarat Vlad Filat intr-un interviu pentru Europa Liberă.

Europa Liberă: Domnule Vlad Filat, cresc îngrijorările din exterior, din partea partenerilor Republicii Moldova referitor la situaţia din regiune şi tot mai mult se accentuează că următoarea ţintă ar putea fi, în acest context geopolitic, geostrategic Republica Moldova. Este asigurată securitatea ţării astăzi?

Vlad Filat: „După evenimentele din Ucraina, în mod special după ceea ce s-a întâmplat în Crimeea, este foarte greu să răspunzi univoc. Noi nu avem doar o situaţie diferită în regiune. Noi avem o altă lume, acolo unde au fost zdruncinate din temelie sisteme de garanţii, a fost zdruncinat din temelii înţelesul respectării dreptului internaţional, în primul rând, care ţine de integritatea teritorială, de suveranitate, independenţă. De aceea, desigur, noi trebuie să fim în aşteptarea diferitelor scenarii posibile. Totodată, din analiza pe care o am, şi ea este bazată nu doar din înţelegeri proprii, un asemenea scenariu care a avut loc în Crimeea nu poate avea loc în cazul Transnistriei.”

Citeşte în întregime »

În următoarele alegeri PLDM va obţine scorul electoral pe care ni l-am propus

5.04.2014, 11:57
www.tribuna.md

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, ex-Prim-ministru al RM, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat pentru TRIBUNA, despre evenimentele din 7 aprilie 2009, inițiativa PLDM în acest sens, liberalizarea regimului de vize, semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, activitatea sa actuală, obiectivele formațiunii pentru viitor, dar și despre alegerile parlamentare ce vor avea loc în toamna anului curent.

Citeşte în întregime »

Următorul nostru pas e să obţinem statutul de candidat spre aderare la UE

4.04.2014, 09:54
www.ipn.md

VF

Următorul pas al autorităţilor de la Chişinău este obţinerea pentru Moldova a statutului de ţară-candidat la aderare în UE. Declaraţia a fost făcută de liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, în emisiunea „Puterea a patra” de la postul N4. Politicianul susţine că urmează să fie făcute acţiuni importante în acest sens, transmite IPN.

„Trebuie să planificăm acţiunile şi să ne atingem acest obiectiv aşa cum am făcut şi în privinţa Acordului de Asociere cu UE, dar şi cu regimul de vize liberalizat în UE. Acum suntem într-o situaţie mai avantajoasă decât acum 4 ani. Atunci partenerii externi abia de ne cunoşteau, acum am câştigat respectul şi dorinţa lor de a ne ajuta. Ne va fi, pe de o parte, mai uşor, iar, pe de alta, mai greu, paşii vor fi mai complicaţi”, a menţionat politicianul.

Vlad Filat a evitat să enunţe anumite date privind semnarea Acordului de Asociere cu UE, dar a menţionat că porneşte e la declaraţia preşedintelui Comsiei Europene, Jose Manuel Barosso, care a spus că Acordurile de Asociere cu Moldova şi cu Georgia se vor semna până la finele luni mai. „E o perioadă rezonabilă, se va pregăti acordul în aşa fel, încât, până la sfârşitul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, acesta să fie ratificat”, a adăugat liderul PLDM.

Citeşte în întregime »

Emisiunea “Puterea a Patra”

3.04.2014, 20:05

Deschiderea oficială a liniei de producție a fabricii Gebauer & Griller în mun. Bălți

3.04.2014, 13:00