Vlad Filat a împărţit Focul Haric enoriaşilor adunaţi în faţa Catedralei Metropolitane

20.04.2014, 11:35

vf

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a asistat la serviciul divin oficiat cu ocazia sfintelor​ sărbători de Paști, la Catedrala Naşterea Domnului.

Vlad Filat, alături de Mitropolitul Vladimir, preşedintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă, au împărţit Focul Haric sutelor de enoriaşi, adunaţi în faţa Catedralei Metropolitane din centrul Chişinăului.

Citeşte în întregime »

Paşte Fericit!

19.04.2014, 10:48

vf

Citeşte în întregime »

Din iunie – fără vize în Ţara Sfântă

19.04.2014, 10:20

VFDe la mijlocul lunii iunie, cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători în statul Israel fără vize. Despre aceasta, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a fost anunţat în cadrul unei convorbiri telefonice cu ministrul de Externe al Israelului, Avigdor Liberman.

Anunţul vine ca urmare a înţelegerilor dintre Guvernul Republicii Moldova, condus de Vlad Filat, şi autorităţile israeliene, convenite în luna mai 2012.

“Este încă un motiv de mândrie şi bucurie, încă un succes remarcabil pentru ţara noastră. Pe lângă liberalizarea regimului de vize în Europa, care va intra în vigoare peste 10 zile, cetăţenii moldoveni vor putea merge liber şi în Israel”, a spus Vlad Filat.

Citeşte în întregime »

Vlad Filat a avut o întâlnire cu John McCain

18.04.2014, 10:31

VF Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, va întreprinde, în luna mai, o vizită la Washington, Statele Unite ale Americii.

În cadrul întrevederii cu senatorii americani, aflaţi la Chişinău, în ziua de 17 aprilie, Vlad Filat a făcut un schimb de opinii despre probleme de securitate regională, sprijinul acordat Republicii Moldova de SUA în edificarea viitorului european, despre implementarea reformelor şi suportul partenerilor americani în dezvoltarea economică a ţării noastre.

Senatorul John McCain l-a asigurat pe Vlad Filat că SUA vor susţine în continuare Republica Moldova, în calea sa de modernizare şi europenizare.

„M-am bucurat să îl revăd pe John McCain, care este un lider politic puternic şi cunoaşte bine realităţile din regiune şi din Republica Moldova. Mă bucur că am avut o discuţie sinceră despre provocările de securitate, dar şi opţiunile pentru depăşirea acestora. Am convenit că vom continua discuţia noastră în luna mai, la Washington”, a declarat Vlad Filat.

Citeşte în întregime »

Zis şi făcut: bunica Valentina şi cei cinci nepoţi au intrat în casă nouă

17.04.2014, 12:51

Astăzi, 17 aprilie, în preajma sfintelor sărbători de Paşti, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a înmânat cheile de la noua casă familiei Criviţchi din satul Pietrosu, raionul Făleşti. Promisiunea de a cumpăra o casă a fost făcută de liderul PLDM pe data de 27 martie, după ce locuinţa Valentinei Criviţchi fusese, din temelii, distrusă de flăcări. Bunica Valentina creşte singură cinci nepoţi de la două fiice, după ce taţii copiilor au fost ucişi în Rusia. Una dintre fiice este grav bolnavă, iar cealaltă, pentru a-şi întreţine copiii, a plecat la muncă peste hotare.

Drama acestei familii l-a impresionat pe liderul PLDM şi, în mai puţin de o lună, noua locuinţă a fost identificată, reparată şi mobilată.

„În ajun de sfintele sărbători de Paşti, sunt cu inima împăcată. Am considerat că este absolut firesc să-i ajut. Este creştineşte să avem grijă unii de alţii şi sper foarte mult că aceşti copii minunaţi, având condiţii decente de trai, vor duce o viaţă mai bună. Eu voi fi în continuare alături de această familie. Atunci, când poţi să faci un lucru bun, trebuie să îl faci”, a spus Vlad Filat.

Citeşte în întregime »

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu Traian Băsescu

15.04.2014, 17:29

VFAstăzi, 15 aprilie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut o întrevedere cu preşedintele României, Traian Băsescu. În cadrul întâlnirii, la Palatul Cotroceni din București, au fost puse în discuţie subiecte ce vizează relațiile bilaterale, rezultatele colaborării dintre Republica Moldva şi România, din ultimii ani, precum și elemente ce țin de securitatea regională. De asemenea, oficialii au discutat despre situația geopolitică din regiune, în urma evenimentelor recente din Ucraina.

Liderul PLDM, Vlad Filat a mulţumit preşedintelui României pentru suportul pe care îl acordă constant Republicii Moldova.

„Mulţumesc României pentru ajutorul oferit Republicii Moldova în urma inundațiilor din 2010, proiectelor ce vizează modernizarea sistemului educație şi energiei. În special exprim cuvinte de recunoştinţă pentru faptul că România a susţinut Moldova în procesul de integrare europeană: în rezultat, din 28 aprilie cetăţenii moldoveni vor călători liber, fără vize, în spațiul european”, a spus Vlad Filat.

Citeşte în întregime »

Dezbatere publică cu tema „Câtă libertate în plus poate aduce cetățenilor moldoveni libera circulație în Europa și ce pot face ei cu ea?”

11.04.2014, 12:38

Emisiunea “Politica”

9.04.2014, 16:20

Dreptul de a circula liber este o victorie de care trebuie să fim mândri

8.04.2014, 13:34

„Astăzi este o zi extrem de importantă, procesul de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova a fost finalizat. Din acest moment se include numărătoarea inversă, de zile, ore, secunde, până când vom face acest pas important în calea noastră spre liberate”. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă susţinut în comun cu eurodeputatul Marian-Jean Marinescu.

Citeşte în întregime »

„Moldova trebuie să fie iubită, nu trebuie să scrii pe garduri sau să te baţi cu pumnul în piept pentru aceasta…”

6.04.2014, 10:11
www.europalibera.org

VF

Fostul premier Vlad Filat trece în revistă problemele cu care se confruntă R. Moldova pe fundalul crizei ruso-ucrainene.

„Vizita ministrului de externe Natalia Gherman la Moscova a fost importantă şi necesară, fiindcă au fost discutate subiectele de pe agenda bilaterală, cu accentul pe respectarea suveranităţii şi integrităţii R. Moldova. Este extrem de necesară asigurarea securităţii statului şi continuarea parcursului nostru european”, a declarat Vlad Filat intr-un interviu pentru Europa Liberă.

Europa Liberă: Domnule Vlad Filat, cresc îngrijorările din exterior, din partea partenerilor Republicii Moldova referitor la situaţia din regiune şi tot mai mult se accentuează că următoarea ţintă ar putea fi, în acest context geopolitic, geostrategic Republica Moldova. Este asigurată securitatea ţării astăzi?

Vlad Filat: „După evenimentele din Ucraina, în mod special după ceea ce s-a întâmplat în Crimeea, este foarte greu să răspunzi univoc. Noi nu avem doar o situaţie diferită în regiune. Noi avem o altă lume, acolo unde au fost zdruncinate din temelie sisteme de garanţii, a fost zdruncinat din temelii înţelesul respectării dreptului internaţional, în primul rând, care ţine de integritatea teritorială, de suveranitate, independenţă. De aceea, desigur, noi trebuie să fim în aşteptarea diferitelor scenarii posibile. Totodată, din analiza pe care o am, şi ea este bazată nu doar din înţelegeri proprii, un asemenea scenariu care a avut loc în Crimeea nu poate avea loc în cazul Transnistriei.”

Citeşte în întregime »