Din octombrie, Moldova va avea foaie de parcurs pentru regimul liberalizat de vize

www.stireazilei.md

VF

Republica Moldova urmeaza sa primeasca foaia de parcurs privind liberalizarea regimului de vize in Uniunea Europeana in luna octombrie. Anuntul a fost facut de Comisarul european pentru Afaceri Externe, Cecilia Malmstrom, in cadrul intrevederii de la Bruxelles cu premierul Vlad Filat.

Pana atunci, Comisia Europeana va elabora un raport de evaluare a pasilor intreprinsi de tara noastra in vederea obtinerii regimului liberalizat de vize.

Comisarul a spus ca acest raport va fi prezentat in luna octombrie si in baza lui se va trece la faza operationala. Ulterior, va fi elaborat si aprobat un plan de actiuni, care odata implementat, va permite cetatenilor moldoveni sa circule fara vize in Uniunea Europeana.

Vlad Filat a multumit Comisarului european pentru ajutorul constant acordat Republicii Moldova.

Totodata, premierul a facut o trecere in revista a pasilor intreprinsi de tara noastra in vederea obtinerii regimului liberalizat de vize. Printre acestia se numara aprobarea Legii strainului, racordata la standardele UE, initierea elaborarii conceptului Managementului Integrat al Frontierei, decizia de eliberare exclusiva a pasapoartelor biometrice, incepand cu 1 ianuarie 2011, ratificarea Statutului de la Roma al Curtii Penale Internationale, adoptarea de catre Guvern a Planului National de Actiuni in domeniul drepturilor omului, dar si alti pasi importanti pentru Moldova.

vf

1 comentariu pentru “Din octombrie, Moldova va avea foaie de parcurs pentru regimul liberalizat de vize”

  1. Verdes Mihail a scris:

    D-nul Vlad Filat trebue sa fie presedintele Moldovei….. Foarte mult face pentru popor!!! Bravo lui!!!!!

Adaugă un comentariu